söndag 28 november 2010

Första advent 2010

Vad fort tiden går. Det är redan första advent! Vår tradition på första advent är att inta en härlig frukost med risgrynsgröt och skinksmörgås. Första skinkan och gröten för säsongen och oj vad gott det är. Adventsljusstaken är pyntad och första ljuset tändes och fick brinna under frukosten. I år är ljusen röda.


I fönstren står eller hänger adventsstjärnorna och lyser vackert. Den här tiden tycker jag är så mysig. Nu är det bara några veckor till jul.

Kram /Eva

2 kommentarer:

 1. Hej Eva!
  Visst är det mysigt så här innan jul. Tyvärr brukar jag lessna på pyntet redan på annandan...
  Risgrynsgröt och skinka låter gott! Jag har en julros hemma som håller på att dö. Vet inte hur jag ska handskas med den. Den står svalt och ljust men trivs inte ändå.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det var jättgott tyckte vi vuxna i alla fall. Sonen däremot åt sin "vanliga" frukost. Han är inte så förtjust i risgrynsgröt och skinka med "grejs" på ville han inte heller ha. Misstänkte att julrosen kunde vara "svår", jag har en sådan i siden men vill ha en riktig i år. Ska nog försöka så får vi se hur det går. Förresten apropå frågan om mina urnor. De står ute hela vintern och det är inga problem! Kram

  SvaraRadera